Skip to main content

Открихме и завършихме успешно второто издание на менторската ни програма за овластяване на бежанци и мигранти в гр. Харманли.

В продължение на три дни 17 души – мъже и жени (от 16 до 48 години) от Сирия и Афганистан ще реализират следващите месеци интересни свои инициативи в помощ на бежанската общност в Харманли. Да намериш сили да помагаш на другите, когато си загубил родния си дом, е достойно за уважение. Идеите за помагане на другите се развиваха с пълна скорост.
“В какво съм най-добър”, “какво е посланието ми към бежанската общност”, “как да бъда полезен с уменията си на бежанците и местната общност”, бяха темите на дискусиите.

Вълнението ни е голямо как ще се развият и инициативите на нашите нови приятели. Менторската ни подкрепа за тях ще продължи през цялото време на изпълнението на идеите им.

За нас беше истинска привилегия да сме отново част от това голямо приключение, да се запознаем и да работим със страхотни хора, кипящи от енергия и мотивация да помагат на другите. Сред тях бяха двама души учили медицина; един студент по право, механик, страхотни шивачи, готвачи, за които всеки мечтае, невероятни млади хора, мъдри и опитни възрастни.

Областите, в които предстои да се реализират проектите са свързани с приготвяне на храна, уроци по шиене, обучение за първа помощ, спорт и екскурзии.

Благодарим на Геника Байчева и Ваня Бонева, които за втори път се захванаха с интересната, но предизвикателна задача на ментори.

Дейностите по менторската ни програма се осъществяват по проект “Регионален модел за овластяване на уязвими бежанци и мигранти, търсещи закрила в страната”, Фонд Активни граждани България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Leave a Reply

Фондация "Мисия Криле"
гр. Стара Загора,
ул. „Христо Ботев“ 205
тел. 042/660328, 0897/ 653598
Е-мейл: office@missionwings.bg www.missionwings.bg